Blog

RSS

Qui va a restaurar les llàmines?

04-06-2021


Qui va a restaurar les llàmines?

A través de la plataforma de la Fundació Triodos, el projecte Pusol s'ha submergit en un projecte de finançament col·lectiu, l'objectiu del qual és la restauració de fulls d'anatomia educativa.

Teniu tota la informació, així com l'opció de col·laborar, a https://crowdfunding.foundationsdos.es/aprenem de l'anatomia/2885 

Restauració pas a pas

Aquest treball de restauració té com a objectiu aconseguir la conservació òptima dels fulls amb una interferència mínima en el seu reconeixement estètic. Per a això, la intervenció seguirà els següents passos:

1. Consolidació del suport.

2. Neteja mecànica i eliminació de restes de reparacions anteriors. En aquest punt, s'avaluarà l'eliminació i/o substitució de la tela posterior.

3. Deacidificació, sempre que el mitjà així ho requereixi i l'estat de conservació de les tintes ho permeti.

4. Fent grafts i reparant llàgrimes.

5. Supressió de plecs i deformacions.

6. Reintegració cromàtica, només quan és necessària la continuïtat visual.

7. Proporcioneu les bobines amb un sistema d'emmagatzematge individual adequat per a la conservació, el maneig i l'exposició.

En aquesta aventura estarem acompanyats per Eva Mendiola i Ftimatima Amorós, equip de conservació amb més de 25 anys d'experiència. Eva Mendiola té una llicenciatura en Belles Arts amb l'especialitat de conservació i restauració de la propietat cultural. Ha escrit, coordinat i desenvolupat diversos projectes de restauració per a museus. En el treball gràfic i en el document treballa en col·laboració amb F.tima Amorós, especialista en el camp i professor en nombrosos cursos, tallers i seminaris.

Eva Mendiola ja ha col·laborat amb el museu en altres projectes de restauració, l'últim el 2019, per al qual va restaurar una cutter (màquina de la indústria del calçat) exhibida més tard a Futurmoda, en el context de "Industrializarte".

Autor. Marian Trist.n, mestre del Museu de l'Escola.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top